Skip to content

Snelvriezers en snelkoelers

Duurzame en kwalitatieve snelle koelsystemen

VDVK Technics

Wat zijn snelvriezers en snelkoelers?

Bij VDVK Technics zorgen we voor duurzame snelvriezers en snelkoelers die uw voedsel op de best mogelijke manier afkoelen of bevriezen. Zo kan u steeds rekenen op de beste kwaliteit van uw voorbereide gerechten.

Een snelvriezer (shockvriezer) is niet meer weg te denken uit professionele keukens en de voedingsindustrie in het algemeen. U kan er immers verse ingrediënten en diverse gerechten aan een zeer snel tempo mee invriezen. Het voordeel hiervan is dat de celstructuur van uw voedingswaren intact blijft. Dit komt omdat er alleen kleine ijskristallen kunnen ontstaan. Er vloeit dus geen cellenvocht weg als u de voeding ontdooit, wat uitgedroogde voedingswaren voorkomt. Ook blijft de smaak en het uiterlijk van het voedsel bijzonder goed behouden in de oorspronkelijke staat.


Een snelkoeler (blast chiller) dient om voedsel af te koelen naar een lage temperatuur, maar boven het vriespunt. Net zoals bij snelvriezers blaast de snelkoeler ijskoude lucht over het voedsel, waardoor dit erg snel afkoelt en bacteriegroei voorkomt. Dit is van cruciaal belang voor de voedselveiligheid van uw snelkoeler of snelvriezer.

Voedselveiligheid en snelle koelsystemen

Voedselveiligheid is zeer belangrijk voor elk type kook- en koelsysteem. Slecht bewaard voedsel kan immers een gevaar voor de gezondheid betekenen. Dit komt omdat bacteriën razendsnel kunnen vermenigvuldigen tussen de 8°C en 68°C. Elke 20 minuten verdubbelt de groei zelfs! Onze snelkoelers en snelvriezers brengen binnen 90 minuten de temperatuur terug naar 3°C of lager. Zo blijft het voedsel veilig om het te bewaren en later te consumeren.

Service en maatwerk

VDVK Technics levert, installeert en onderhoudt snelvriezers en snelkoelers voor elk type product en voor elke sector of industrie. Dankzij onze jarenlange expertise en vakkundig maatwerk bent u verzekerd van een duurzaam en snel koelsysteem dat jarenlang meegaat en de kwaliteit van uw producten garandeert.

Wij kunnen u begeleiden bij de keuze van uw ideale snelvriezer of snelkoeler en ook instaan voor de volledige uitwerking van uw koelproject. Daarnaast geven wij advies en voeren wij werkzaamheden uit om het productieproces te optimaliseren. Hiervoor werken wij samen met alle partijen die verantwoordelijk zijn voor het productieproces.

Bij VDVK Technics kan u rekenen op 360° service voor uw snelkoeler of snelvriezer.